bercuti ke tioman siri 2...

16.3.10 9:43 AM | Posted by piewahid
danial dan danish over excited, baru masuk feri

salah satu pemandangan sepanjang pelayaran. tgk betul2 ada feri kat hujung sana

danish curi gambar hero sedang tido menahan mabuk laut dlm feri. ngeee...

mula2 bkn main excited. akhirnya semuanya tido

mula-mula sampai ke jeti tekek

menghala ke peladang inn yg berhampiran dgn jeti kampung tekek

jeti tempat memancing kut?

danish bergaya sakan berhampiran chalet

nak gi mandi laut. ummie kata "sampah mesti buang dlm tong sampah"

tempat kami test skill mancing umpan roti je langsung ikan x layan

mandi time. jernih airnya. seronok mandi

semasa merayau cari tempat nk dinner

dari jeti tanjung gemok, feri quek’s service bergerak 11.10 pagi, sampai ke tioman lebih kurang pukul 1.20 petang. kami singgah di jeti kampung mukut, kampung tioman, dan kampung paya sebelum ke kampung tekek. sampai ke kampung tekek, kami check-in untuk menginap selama 3 hari 2 malam di peladang inn. buat apa-apa yang patut dan pada sebelah petang serta malamnya, kami merayau meninjau sekeliling tak tentu hala. kami menempah pakej snorkelling & fishing untuk keesokan harinya melalui reef runner enterprise. mula-mula dia charge rm500. tapi selepas begitu begini, akhirnya kami mendapat harga rm300.

feri quek’s service (09-413 1969) kos rm35 sehala
peladang inn (09-419 1431) kos rm80 – rm180 sehari semalam
reef runner enterprise [snorkelling & fishing] (019-768 7124) kos – dah citer kat atas :D

ni ha saya upload kan beberapa keping gambar untuk dikongsi dengan kawan-kawan. gambar saya yang sexy saya cencored ye. hehehe…

piewahid: sepanjang petang semalam, saya sebenarnya mabuk darat. daratan rasa bergelombang. tanah rasa lembut. hehehe…


29 Comments to bercuti ke tioman siri 2...

xpuas ati nie...
nak kena pegi....

Bestnye Che Pie..bermakan angin bersama keluarga..

maslina:
mas, kalau pegi dgn cik abangnya ok tapi kalau nak bwk danish tak berapa ssuai kut sbb tioman lebih kpd aktiviti lautnya...

en. relevan:
t kasih. makan angin smbil mmmbuncitkan perut dan mengabiskan duit tabung seisi kluarge...

Salam Che pie
Best jugak dpt jln2 musim cuti ni ye.

sy pernah 2 kali gi tioman..mmg seronok bila dpt snokling nengok ikan2 nya yg cantik2.

tapi yg x bestnya...jauhnya prjlnan x tahan dgn bau minyak feri.

Bro, napa naik feri duk tgkat bwh, sbb tu ler mabuk hehe..len kali duk tgkat atas, blh sedut fresh air..konpem tak mabuk :)

gmbo jeti yg bro tepek tu, bkn ke jeti yg nak gi kat muzium tu? bro tak try snookling kat taman air tu, best giler weh..

tak amik gmbo umah che det? have fun ye.

melor,
t kasih, smbil2 ngabiskan duit tabung...:D

zue,
tu lah cdgnya 230 ptg ni kami nk g snorkling. a'ah, pening bau minyak kapal, kan. harap2 xmabuk laut la...

intan,
t kasih. org free tu kabo jgn naik kat depan atau atas kala takut trase mlambung ngat bila gelombang. kome ikut je la sbb tiap kali naik free atau kapal jauh2 ni mmg saya slalu mabuk darat.
mabuk laut pun ande juga. sikse..

gambo jeti tu anok yg amik, dkt2 jeti tekek ni aje. muzium tu xtau la plk..

intan,
org free- org feri...
hehehehe

tido pon kontrol macho... tido dalam iman, mesti senang ati

cemomoi:
hahahaha! melampau aok nyakat koi..!

ooo kat peladang inn kg tekek ker?
sama lah masa CP g dulu.. duk kat situ gak.. ramai dlm 50 org

che'pit.
ha ah, ok lah utk budget cost standard. nak selesa kena gi BERJAYA

mazru:
t kasih sahabat. saja je nak kongsi mklumat dgn kengkawan

hehe.. hero mabuk lak
sronok le jenjalan laut, bila le nk sampai sana ni huhuu

1. Ooo betul lah aok hero..mabuk2 pun still nampak cun lagik hehehe..
2. Oh! cantiknya Tioman.. mcm best sgt.. Thanks aok for sharing..

again HAPPY FAMILIA :) bestnye snorkelling rasa macam tanak naik ke darat dah kan kan :)

salam EnPie.kwn pun dah sampai kesane bln 6 taun lepas.naik ikut mersing sbb sampai jeti tg.gemuk dah ptg.trip beloh ptg xde.nginap kat salang,pondok kecil tepi balai polis salang.tp x snokeling la.mandi manda je.tp puas hati.tp ramei gok pelawat keliru tioman ni phg ke,johor.sbb kemudahan byk disediakan beloh mersing.sampai kwn tgk baju kenang kenangan pun deme cop,tioman mersing/johor.org pulau tioman ade dua identiti la,phg/johor

maiyah,
kalau diizinkan-Nya smpai juga nnti...insya Allah..

finaz,
pandai ngat aok amik ati ek.
kalau larat tahan mabuk & bdua dgn cik abg aje ok lah. kalau dgn anak2 bimbang dia org mabuk laut. tapi saya tengok ramai juga budak2 yg dtg.

salam pie,da n ummi. wow bestnya kepulau. mak cik tak pernah lagi sampai kepulau itu.. tapi kalau naik ferry besar tu takkan mabuk kot..tapi seronok kan mandi diair yg jernih bersih .jauh ke dari jeti tu..berapa jam naik ferry tu...

deqya,
a,ah. slepas mgigil kesjukan bru ku tau, aku seorg manusia. ingatkan dh jadi ikan. hehehe..

picifist,
a'ah. bsembang dgn pduduk tmpatan pun byk yg berasal dari endau rompin. biasa la org phg. kat kuantan, ramai org t'ganu. kat lipis ramai org kelantan, kat pelangai, ramai org nogori....

makcik yam,
mabuk jugak makcik. yg mabuk saya je, da, ummie dan anak2 sy tengok steady je...

sronok makcik sbb buat ssuatu yg bbeza...

sedaplah aok mabuk free.

Pie, hehe panggilan pulau yek

Post a Comment

silalah tinggalkan komen. pro atau kontra tak kisah sbb pbezaan pendapat perkara biasa. selain boleh melengkapkan entry, ianya boleh membaiki apa2 jua kepincangan entry ini. lagipun kan lagi best bila kita ada macam2 idea atau pandangan...terima kasih!